söndag 20 juni 2010

Annikas & Viktors bröllopstårta


Igår gifte sig Annika och Viktor och jag fick den stora äran att göra bröllopstårtorna.
Dom ville gärna ha en 3-våningstårta liknande den tårta som jag gjorde till bröllopsmässan, med spritsade mönster på kanterna.
Färgtemat på bröllopet var lila och grönt så tårtan fick gärna också ha några blommor i dom färgerna.
Annika & Viktor var tidigare i år gäster på Mickis & Jennys bröllop som jag gjorde tårtorna till och blev då så förtjusta i tårtan med ljusa bottnar, Vitchokladmousse och Jordgubbsmousse att dom gärna ville ha samma innehåll i sin tårta.


Dom ville dessutom gärna ha en lite annorlunda caketopper. Istället för en vanlig caketopper med ett brudpar bad dom mig modellera en byggnadsarbetare och en lärare eftersom det är det dom har som yrken.

Viktor modellerade jag därför med byggbyxor och en t-shirt och lite olika verktyg. Att få fram läraryrket i modelleringen var lite svårare men jag valde att modellera Annika i lite gammaldags kläder, sådär som en skolfröken i typ Alla vi Barn i Bullerbyn.
Sedan fick hon också ett par böcker och ett rött äpple som fick symbolisera läraryrket och eftersom hon nu har sommarlov fick hon vara barfota.


Det är något speciellt med att göra bröllopstårtor och man vill ju verkligen att allt ska bli perfekt.
Åtminstone jag ställer ännu högre krav på mig själv när det gäller bröllopstårtor och hittar alltid något som kunde ha blivit bättre. På den här tårtan är det definitivt det spritsade mönstret på kanten som visade sig vara allt annat än enkelt att göra.
Jag höll på att ge upp flera gånger medan jag spristade men eftersom jag redan börjat var det bara att fortsätta och hoppas på det bästa. :-)

Annika och Viktor hade dessutom riktigt otur med vädret och det regnade största delen av dagen. Det här ledde ju till att luften var otroligt fuktig och det visade sig vara det absolut värsta tänkbara vädret för en täckt tårta.
Tårtan svettades därför en del under leveransen men lyckligtvis fick jag precis reda på att den tydligen torkat medan den stod i kylen på bröllopsfesten så den såg ut precis som den skulle när den serverades.

Att brudparet dessutom älskade tårtan gjorde ju inte min dag sämre precis! :-)

Stort Grattis Annika & Viktor!

Tårtbricka från Siluett of Sweden

16 kommentarer:

 1. Tycker tårtan är superfin, speciellt tycker jag om det fina spritsade mönstret på kanterna! Och tja, vi har visst gjort samma sorts tårtor igen, med samma fyllningar dessutom. ;-)

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg! Du är duktig på att spritsa.
  Kram Erika

  SvaraRadera
 3. Fantastisk tårta!. Modellerna är jättefina!!

  SvaraRadera
 4. Så vacker! Jag tycker att just det spritsade mönstret blev jätteläckert i sin helhet, det är nog bara du själv som inte blev nöjd med det ;) Du är jätteduktig!

  SvaraRadera
 5. Jättefin bröllopstårta! Fina modelleringar och sen så tycker jag att du har lyckats fint med det spritsade mönstret! =)

  SvaraRadera
 6. Fantastisk tårta som alltid. Och visst är det tråkigt när man gör allt man kan för att den inte ska svettas men ibland är det så fuktigt att det är hopplöst...Jag tycker tårtan är värdig ett visst annat brudpar som gifte sig igår ;-)

  SvaraRadera
 7. Väldigt vacker tårta, älskar det spritsade mönstret på sidan av tårtan, förstår att det har varit tålamodsprövande:)

  SvaraRadera
 8. Gud så fin!!!! Det ser verkligen ut som att du har fångat brudparets personligheter(även om jag inte känner dom)

  SvaraRadera
 9. Åh, det var ju jättefint spritsat! Imponerande verkligen... :) Får man fråga vilken tyll du använde till spritsningen??
  /Therese

  SvaraRadera
 10. Vad gulliga ni är! Tusen tack för era snälla kommentarer! Dom värmer, speciellt kul att ni tycker om det spritsade mönstret, när jag själv inte var helt 100% nöjd med det! :-)

  Tove! :-) Ja vi lyckas jämt med att göra liknande tårtor... :-)

  Therese! Jag har använt Wiltons nr. 3 till spritsningen.

  SvaraRadera
 11. Tårtan är lika fin som bruden. Underbart vacker alltså.

  SvaraRadera
 12. Super fin tårta, älskar dina modelleringar och spritsningen!

  SvaraRadera
 13. Annika och Viktor22 juni 2010 09:33

  En underbar tårta. Vi älskade tårtan och det gjorde verkligen gästerna också. Tack för en vacker och supergod tårta! :)

  SvaraRadera
 14. Lena! Ja bruden var verkligen underbart vacker! :-) Kul att du tyckte om tårtan också! :-)

  Andrea! Tack så mycket!

  Annika & Viktor!
  Sååå kul att ni tyckte om tårtan! :-) Jätteroligt var det att få göra er tårta! :-)

  SvaraRadera