söndag 6 juni 2010

Anders 30-årstårtor


Igår firade en av våra vänner Anders sin 30-årsdag och jag fick äran att göra tårtorna. Anders har nyligen köpt en ny Finnmaster båt så önskemålet från hans fru var en båttårta.
Jag satt länge och tittade på bilderna på båten och funderade på att försöka mig på att modellera en kopia på den men till slut konstaterade jag tyvärr att jag inte skulle hinna med det och dessutom vet man ju aldrig hur resultatet skulle ha blivit så det kändes säkrare att göra något annat.


Jag har en tårtbild sparad i min inspirationsmapp på en båttårta som jag länge velat göra och nu såg jag min chans. Jag kollade därför med Sara om Anders haft någon båt som liten och till min stora glädje visade det sig att Anders och hans bröder haft en röd optimistjolle.
Det var ju en betydligt enklare utmaning så jag bestämde mig för att göra en tårta med en sådan istället.
Jag tänkte att båten som Anders nu köpte var hans drömbåt redan som liten och därför skrev jag Finnmaster på sidan med barnslig handstil som om ett barn skrivit det.
Utombordsmotorn blev av märket Mercury och en påklistrad lapp med 115 på fick symbolisera motorn på den nya båten som han säkert drömde om när han puttrade på med den gamla 5 hästkrafters utombordaren dom hade som små.


En hel del fiske blev det säkert också ute på sommarstugan under sommarloven som barn så jag modellerade också ett kastspö och några fiskar i båten.
Istället för vanliga segelnummer valde jag dessutom att skriva Anders födelsedatum på seglet .


Förutom båttårtan gjorde jag också en till i marint tema med likadana färger som den första tårtan. Den blev betydligt enklare med bara en modellerad livboj och ett ankare samt namn och ålder.
Jag hade till en början tänkt göra rep av mmf runt kanten med efter att jag testat och konstaterat att det inte var så enkelt valde jag att försöka mig på att spritsa rep istället.
Det visade sig inte heller vara så lätt och lite tid hade jag dessutom på mig så det är bara att konstatera att jag borde öva mera på att spritsa rep... ;-)Ljusa bottnar

Jordgubbsmousse
Vaniljmousse

Täckt i sp
Dekorationer i mmf

Tårtbricka från Siluett of Sweden

Grattis ännu en gång Anders!

14 kommentarer:

 1. Så fina! Gillar verkligen sjögräset =)

  SvaraRadera
 2. Så otroligt fina att du bara kommer på allt! Fyller själv 30 om några veckor önskar jag hade någon som gjorde så fina tårtor till mig ;-)

  SvaraRadera
 3. Alldeles perfekta tårtor! Jag tycker du är kanonbra på att spritsa, det ser riktigt proffsigt ut :)

  SvaraRadera
 4. Väldigt imponerad! Snöret var jättefint. Men är lite nyfiken på hur du gjorde med seglet :)?

  SvaraRadera
 5. Guuuud så fina! Jag kan aldrig säga eller skriva något annat till dig för du är så oerhört duktig på det du gör. Du är så jäkla grym på att modellera åxå ;)

  SvaraRadera
 6. Herregud den är ju toppenfin ! Du e ju jätteduktig.

  SvaraRadera
 7. Tusen tack för alla snälla kommentarer! :-)

  Hanna! Det gjorde jag också! Idén snodde jag från tårtan jag hade sparat i min idémapp! :-)

  Linda! Det fixar du så bra själv! :-)

  Tina! Kul att du tycker om spritsningen...men proffsigt är nog långt ifrån sanningen... Jag lärde ju mig i alla fall att man kanske borde testa först innan man spristar nya mönster... ;-)

  Sabina! Seglet var nog det enklaste på tårtan eftersom jag klippte ut det i papper och limmade fast på grillpinnar. ;-)

  SvaraRadera
 8. Tårtorna är jättefina, fint när dom matchar också men ändå är olika. Sjögräset är hur skojigt som helst, och tycker repet är fint också, framför allt ser det supergott ut! ;-) (ser ut som chokladsmörkräm?)

  SvaraRadera
 9. Måste bara säga att det är hur proffsigt som helst! Min favorit var oxå de vackra sjögräsen:-)
  Gör du all dekoration i SP?

  SvaraRadera
 10. Snygga!! Jag gjorde nyligen en segelbåtstårta också,men jag gav upp alla planer på att försöka mig på att modellera en segelbåt, så det fick bli en "platt" istället. Kommer snart på bloggen... Är seglet också gjort i mmf? Det var det jag tyckte verkade svårast...

  SvaraRadera
 11. Hej! Har suttit & kollat på dina tårtor & oj så fina dom är =)
  På denna tårta undrar jag vad det är du spritsar med? Är det en frosting eller?

  Mvh Emma

  SvaraRadera
 12. Anna!
  Nej du! Det är papper! :-)

  Emma! Om jag inte minns fel är Chokladsmörkräm!

  SvaraRadera
 13. Hej! Jag inser att detta inlägg är några år gammalt, men tänkte chansa och fråga dig ändå: hur har du gjort sjögräset? Rullat upp på stavar och låtit det stelna? Vore jättetacksam för tips :)
  Mvh Anne
  anne@fotoanne.com

  SvaraRadera