söndag 20 juni 2010

Caketopper


Här kommer lite flera bilder på Caketoppern jag gjorde till Annikas och Viktors bröllopstårta.

Jag måste samtidigt passa på att dela med mig av min 3-åriga dotters underbara kommentar om tårtan.
Så gott som hela lördagen tittade vi ju på Viktorias och Daniels bröllop och hon var grymt imponerad av alla prinsessor och prinsar. Givetvis sov tösen sedan länge när det var dags för tårtan och det gjorde jag också även om jag försökte hålla mig vaken. Till all lycka hade jag bandat in slutet så på söndag morgon satte vi oss i soffan igen för att se det och framför allt tårtan.
Precis innan vi äntligen skulle få se tårtan sa jag till henne att komma och sätta sig så för nu äntligen skulle vi få se på den fina tårtan.
Då tittade hon allvarligt på mig och sa:

-Mamma, är du verkligen säker på att de kommer att ha din tårta där?

Hon visste ju att jag bakat bröllopstårta och Viktoria och Daniel var ju det enda brudpar hon sett den dagen så givetvis var det till dom jag bakat, även om hon inte var helt säker där på slutet... :-)


Ok, tillbaka till Caketoppern...
Eftersom Viktor är byggarbetare tänkte jag att han precis snickrat ihop bänken dom sitter på.
Därför modellerade jag en såg/fogsvans och en hammare och några brädbitar som ligger vid ändan av bänken. En kniv sticker också ut ur fickan på byggbyxorna.

Annika är ju som jag skrev lärare så det fick bli ett par böcker och ett litet rött äpple som fick symbolisera det och så kläder i lite gammaldags skolfröken stil.


Hela figurerna är modellerade av mmf (marshmallowfondant) förutom håret som jag den här gången valde att testa att göra av sp (sugarpaste).
Tidigare har jag gjort hår i mmf men det torkar så snabbt när det är så tunna strån så det blir väldigt skört.
Till kort hår går det bra men till längre är det svårare. Från och med nu kommer jag nog att göra hår av sp eftersom det gick så mycket lättare och jag blev riktigt nöjd med resultatet.


3 kommentarer:

 1. Vilket otroligt fint detaljarbete! Vad duktig du är!

  SvaraRadera
 2. Du är så otroligt duktig. Det är så kul att följa din blogg. Jag hoppas jag också kan göra så fina saker så småningom... jag övar.
  Och vilken härlig kommentar din dotter sagt. Jag förstår logiken i hennes tänk. :-)
  Måste säga att jag tycker din tårta var bra mycket snyggare (och personligare) än vad V&D:s tårta var.
  Kram Erika

  SvaraRadera