lördag 20 februari 2010

Bröllopstårta med snöflingor


Idag har jag fått den stora äran att göra bröllopstårtor till M & J's bröllop och trevligare brudpar än dom får man leta efter så det har varit ett rent nöje att planera tårtorna tillsammans med dom.
Eftersom det är mina första täckta bröllopstårtor var det förstås lite extra nervöst och jag drog en suck av lättnad efter att jag levererat dom. ;-)

För några veckor sedan träffade jag brudparet, för provsmakning och planering och dom var helt överens om att dom ville ha blåa tårtor med snöflingor och sidenband och gärna en våningstårta.
Smaken på tårtan var inte lika enkel att välja så dom löste det på enklaste sätt och bestämde sig helt enkelt för varsin tårta, så sist och slutligen blev det två till utseendet lika 3-våningstårtor men med olika smaker. :-)

Bruden som älskar choklad ville ha en tårta med så mycket choklad som möjligt så det fick bli en tårta med:

Chokladbottnar
Mörk chokladmousse
Mjölkchokladmousse
Hallon

Brudgummens tårta innehöll:

Ljusa bottnar
Jordgubbsmousse
Vitchokladmousse

Båda tårtorna är täckta i en blandning av sp & mmf

Snöflingorna är gjorda i mmf och penslade med "Snowflake lustre dust" för att få en härligt skimrande yta.

Jag hade tänkt ta en bild på båda tårtorna uppställda på kaffebordet men nervös som jag var glömde jag ju förstås kameran hemma, så tyvärr blir det bilder bara på den ena.


Stort Grattis till Brudparet och Lycka till i framtiden!
Tack för att jag fick göra era bröllopstårtor!

5 kommentarer:

 1. Vilken ära att få baka bröllopstårtor! Tårtan på bilden är verkligen "ren" och stilfull - samtidigt som den får liv och blir lite mer spännande tack vare de stående snöflingorna på toppen. Det gillar jag =)

  SvaraRadera
 2. Så stilig tårta och skulle precis säga nåt liknande som Hanna om de stående snöflingorn. :-) Men jo, lite nervöst är det ju nog med bröllopstårtor, skönt när det är över liksom. ;-)

  SvaraRadera
 3. Men oj så vackra tårtor. Riktigt läckert :) Så härligt med snöflingor till ett vinterbröllop :)

  SvaraRadera
 4. gud så vacker tårta!!! va duktig du är.. önskar att man hade den talangen (och lite mera tid!!) när det gäller tårtandet.. =)

  SvaraRadera
 5. Så fina tårtorna blev! vintrigt fräscha :D Gillar verkligen den där tårtställningen, den är snygg ;)

  SvaraRadera