måndag 10 maj 2010

one more slice



Leila Lindholms nya bakbok One More Slice, uppföjaren till A Piece of Cake finns nu ute i handeln och givetvis har jag redan köpt ett exemplar.
Jag tyckte jättemycket om A Piece of Cake men One More Slice är nog ännu bättre...
Första gången jag bläddrade i boken ville jag baka så gott som alltihopa... :-)

Det finns så mycket härliga recept på allt i från pizza till cheesecakes, ljuvliga amerikanska pajer, brownies, glasser, bagels och sist men inte minst surdegsbröd.

Jag vet helt enkelt inte var jag ska börja i den här boken. Får väl helt enkelt börja från början och testa ett recept per dag... ;-)

Som fotointresserad älskar jag dessutom bilderna i Leilas böcker. Dom är fotade av Wolfgang Kleinschmidt och varje uppslag i boken är lika förtrollande vacker.
Lite roligt tyckte jag dessutom att det var att han tydligen också jobbat med företaget Snellman som jag gjorde bl.a. den här tårtan till i julas.

Till sist tänker jag bjuda er som ännu inte har boken på en liten smygtitt på några av godsakerna...

Den här bilden fastnade jag direkt för. Det är nämligen så att min mamma har ett sånt här våffeljärn liggandes hemma så i sommar ska det gräddas våfflor på sommarstugan... :-)

Den här pajen tyckte jag var så otroligt söt... Den ska jag baka till min amerikanska värdfamilj nästa gång dom kommer och hälsar på! :-) Start packing your bags, Polly! ;-)
Var hittar man månne en sån där form? Ska till Stockholm med min mamma och mina syrror i helgen så om någon har ett bra tips på var jag kan hitta en där, tar jag tacksamt emot det!

Key Lime Pie.... Mmmmmm! :-)
Vill förresten ha såna formar också!

Rabarber semifreddo låter som den ultimata desserten i mina öron, eftersom jag älskar rabarber.
Den ska testas direkt jag får tag på lite rabarber...


Till sist ett litet skåp fyllt med brownies och blondies.... Vem vill inte ha ett sånt! ;-)

Jag älskade som sagt boken direkt jag fick den i mina händer så om ni inte redan har den kan jag varmt rekommendera er att köpa den! Ni lär inte bli besvikna! :-)


5 kommentarer:

  1. Märkte nyligen att den här boken kommit och vill också absolut ha den, den förra är nästan sönderläst...;-) Funderade önska den till födelsedagen men fyller år först på hösten och efter ditt inlägg skulle jag ha lust att rusa till butiken genast. :-)

    SvaraRadera
  2. Tove! Klicka hem den från adlibris så har du den på ett par dagar! ;-)

    SvaraRadera
  3. Den boken vill jag också ha! Kokkipuoti i Hfors har i alla fall runda metallformar som för key lime pie, men jag tror nog att du hittar dem i Stockholm också!

    SvaraRadera
  4. det kan inte jag missa att köpa!!
    fint bild och jätte fint recept

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Vill bara säga att jag gillar din blogg! Jag har följt den ett tag nu....

    Jag har därför länkat från min blogg (http://kakbiten.blogspot.com/) till din. Hoppas det var ok?!

    Gillar du min sida kan du ju länka tillbaka ;-)
    /Anna

    SvaraRadera