torsdag 27 maj 2010

Fåret Shaun


Idag har jag modellerat en liten Fåret Shaun som ska sitta på en tårta till helgen.Jag testade att använda Ballinas modelleringspasta och även om den var helt okej så tycker jag nog bättre om att modellera i mmf, men det kanske är en vanesak.
Modelleringspastan var inte lika elastisk som mmf är tyckte jag och sprack lite lättare än mmf gör.
Konsistensen på modelleringspastan var jättesmidig och den blev snabbt mjukare ju mera jag knådade så det gällde att vara lite försiktig, speciellt när jag färgade den.
Med mmf är det ju bara att knåda i mera florsocker om den blir för lös men modelleringspastan blev lätt torr av florsocker, tyckte jag.

Förutom Fåret Shaun gjorde också en hel del små saker som han ska få leka med men ni får vänta till helgen för att se vad han hittar på... :-)

7 kommentarer:

 1. Åh så söt han blev. Jag modellerar mycket sällan och är imponerad av er som får det så bra. Han är så gullig:)

  SvaraRadera
 2. Vilket gulligt får! :-) Intressant att läsa dina åsikter om Ballinas modelleringspasta. Jag har inte heller varit särskilt förtjust i den, tycker precis som du att den inte är tillräckligt elastisk och spricker för lätt. Eftersom jag inte har orkat göra mmf på evigheter brukar jag modellera i en blandning av marsipan och sp (Städters sp är jättebra för modellering), det tycker jag funkar bra. Enda nackdelen med det är att marsipanen gör att färgerna inte blir riktigt lika klara som med bara sp/mp/mmf, men ganska ok i blir de i alla fall. Har förresten nån aning om av Shaun kommer att göra på tårtan, tror jag. ;-)

  SvaraRadera
 3. roktigt profestional hihi!!
  söt och roligt ;=)

  SvaraRadera
 4. Jättesöt!!! Vilket sammanträffande, jag gjorde en tårta med fåret Shaun och Timmy i förrgår, måste bara orka lägga in den på min blogg :) Jag gillar inte heller Ballinas MP (förutom att den är rätt så god, smakar godis!) utan modellerar helst med Wiltons eller Bakels sugarpaste, de funkar superbra tycker jag! De torkar och blir rätt så hårda iaf på utsidan till skillnad från Ballinas SP som aldrig torkar utan bara sjunker ihop.

  SvaraRadera
 5. Linnea i Boliden28 maj 2010 00:01

  Åh både Jag och Hilda (mest jag) :) Älskar Fåret Shaun. Otroligt att du lyckas få till allt så otroligt likt som på tv:n. :)

  SvaraRadera
 6. Pehrnilla! tack så mycket! :-)

  Tove! Var köper du Städters sp?

  Sana! Tack, tack! :-)

  Maria! Av någon konstig anledning har vi oftast lite samma teman på gång i dom bakbloggar jag följer... :-)
  Jag får testa Wiltons och Bakels sp då också! Är det inte Bakels som många tycker smakar äckligt, eller minns jag fel?

  Linnea! Kul att ni hittat hit! :-) Fåret Shaun tittar vi jämt på också så jag vet exakt hur han ser ut! ;-)

  SvaraRadera
 7. Nä Bakels SP smakar väl inte nå vidare, men jag använder den bara till att modellera figurer med och de är ju inte ens alltid de äts upp. Skulle aldrig täcka en tårta med den sp:n...

  SvaraRadera