onsdag 5 maj 2010

Surdegsbaguetter


Jag har en längre tid tänkt testa att baka surdegsbröd men det har bara inte blivit av. Problemet med surdeg är ju att man innan man kan baka första gången måste göra en surdeg och det är ju ett projekt som räcker ett par dagar.
Förra veckan blev det äntligen av att jag startade en surdeg efter att jag hittade receptet på dom här surdegbaguetterna i bloggen Kalasgott.
Dom såg helt enkelt bara så goda ut att jag bara var tvungen att testa, så hela förra veckan skötte jag om min lilla surdeg för att sedan äntligen kunna baka på fredag.

Jag kan bara säga att det var verkligen värt väntan... Sååå underbart goda blev dom.
Helt perfekta med knaprig yta och lite segt och väldigt gott bröd med massor av stora hål, precis som en baguette ska vara! :-)

Nu gäller det bara att hålla liv i min surdeg så att jag får njuta av det här underbart goda brödet flera gånger... ;-)

Jag kommer definitvt att testa andra recept på surdegsbröd också nu när jag äntligen kommit igång så har ni något bra recept tar jag gärna emot det! :-)

2 kommentarer:

  1. Oj, vad di såg goov ut! :)

    SvaraRadera
  2. Brödet ser hur gott ut som helst!! & jag håller med surdegsbröd är egentligen värd all väntan, för oh ändå så mycket godare det egentligen är jämfört med snabb-bakat bröd! Fast det är ju gott det med, oj oj nu vill jag baka bröd :) !

    SvaraRadera