söndag 2 maj 2010

Viggos traktortårta

Viggo som blir 2 år om några dagar älskar traktorer och helst ska dom vara röda och av märket Valtra, likadan som den Viggos farfar har.
Igår var det dags för kalas och givetvis ska Viggo få en traktortårta med just en sådan på.

Viggos mamma skickade en bild på traktorn till mig och efter lite googlande hade jag dessutom bilder på Valtra traktorer ur alla olika vinklar, så då var det bara att sätta igång.
Som vanligt när jag modellerar saker som jag egentligen inte förstår mig på, rent tekniskt, blev jag tvungen att skippa en del detaljer, eftersom det lätt blir för tidskrävande om man vill ha med exakt alla detaljer.
Traktorn blev av lite nyare årsmodell, med en lite rundare design på frampartiet, än den som farfar har men förhoppningsvis har födelsedagsbarnet ingen skillnad på årsmodell. ;-)Ljusa bottnar

Jordgubbsmousse
Vaniljmousse

Täckt i hemgjord sp
Traktorn modellerad i mmf


Grattis på 2-årsdagen Viggo!

12 kommentarer:

 1. Otroligt skickligt modellerat! Du börjar bli expert på fordon! :-)

  SvaraRadera
 2. Hjälp va fin! Du är grym :-)

  SvaraRadera
 3. Inga mer detaljer behövs, för den är skitsnygg! ;) verkligen en fin tårta, passar ju jättebra med blommorna på sidan!

  SvaraRadera
 4. Helt fantasktiska tårtor du gör. Traktorn var grymt fin. Jag har precis börjat intressera mig för att göra tårtor och jag förstår inte hur du kan få det så fint.

  Jättehärlig blogg!
  Kram Erika

  SvaraRadera
 5. Hej, jättefin traktor!
  Du skulle inte kunna göra en beskrivning av hur man går till väga? Jag tänkte göra en traktor på en student-tårta till svågern som ska bli bonde! *ler*

  Må så gott, kram Karin

  SvaraRadera
 6. Men åh vad snyggt modellerat igen!!! Är den helt i mmf? Den borde ju vara jättetung eftersom den är så stor?

  SvaraRadera
 7. Tack, tack allihopa! :-)

  Karin! Tyvärr har jag knappt tid att göra tårtorna ens så för tillfället hinner jag nog inte med några beskrivningar... Jobb och två vilda töser håller mig sysselsatt! ;-)
  Jag kan maila dig en skriftlig beskrivning på hur jag gjort men jag hinner nog tyvärr inte göra en till och ta bilder på dom olika stegen...:-(

  Maria!
  Den är helt i mmf och den blev rätt så tung... Jag var lite rädd att den skulle sjunka ner i tårtan men den höll bra! Stabila fyllningar i tårtan är lösningen! :-)

  SvaraRadera
 8. Jätte fin tårta!
  Har du lite tips till mig som är nybörjare och gör saker i sp ibland. Snygga dekorationer och så. :D

  SvaraRadera
 9. Men gud så fin! Kikar in här titt som tätt, alltid lika trevligt :)

  SvaraRadera
 10. Åh vilken superfin traktortårta! Den hade jag verkligen önskat mej som tårta när jag var liten, jag var en liten traktortjej på den tiden :D
  Superduperfin! :)

  SvaraRadera
 11. Gud så fin!
  Har fått in en beställning på en födelsedagstårta och önskan var med en traktor på. Såg ovan att beskrivning varit på tal, och jag undrar om du någonsin fick gjort den där skriftliga beskrivningen? För i sådana fall skulle jag väldigt gärna vilja ta mig en titt. :)

  SvaraRadera