torsdag 31 mars 2011

Smulpaj

För en tid sedan fick jag ju ett paket från Ib Laursen med en massa fina saker i och jag har väntat på ett tillfälle att ha tid att testa dom.
Idag blev det äntligen av och töserna och jag bestämde oss för att baka en smulpaj i en av dom fina pajformarna.
Smulpaj är bland det godaste jag vet och går ju dessutom snabbt att baka så det är perfekt när man, som jag för tillfället, inte har så mycket tid över för bakning.

Jag använder inget recept när jag gör smulpaj utan blandar bara smör, socker och vetemjöl efter behag och tillsätter också lite havregryn för att få smuldegen ännu knaprigare.
Idag bestämde vi oss för att göra vår favoritpaj med Jordgubbar, Hallon och Blåbär och vi snålade inte direkt på bären...

...och inte på smuldegen heller för den delen. :-)

Resultatet blev en underbart god paj med syrliga bär under ett knaprigt täcke av smuldeg.

Lite lättvispad grädde blev pricket på i:et och bättre än såhär blir det inte en alldeles vanlig torsdagskväll... :-)

Tack ännu en gång till Ib Laursen för den fina pajformen!


5 kommentarer:

  1. Fin form och fin färg! Ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. Ser supergott ut! Har du smulor under bären också? Mycket deg ska det vara :-)

    SvaraRadera
  3. Linda! Det var det också! ;-)

    Sandra! Tack! Älskar formen och pajen var suveränt god!

    Therése! Jo, jag trycker alltid ut lite deg i bottnen på formen innan jag lägger i bären. Då bränner bären inte fast så mycket i formen som dom annars kan göra.

    SvaraRadera