Jag har ju alldeles glömt bort att blogga om min absoluta favorit av alla godsaker jag bakade till Neas kalas, nämligen Brownies.
Inte direkt hälsosamt men sååå gott med massor av choklad. ;-)
Dom är så maffiga att det räcker med en liten bit och jag valde att servera dom med lättvispad grädde med pyttelite socker i och en mandarinklyfta som dekoration.
Dom är så maffiga att det räcker med en liten bit och jag valde att servera dom med lättvispad grädde med pyttelite socker i och en mandarinklyfta som dekoration.
Brownies
120 gram mörk choklad
120 gram smör
200 gram strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
100 gram vetemjöl
1/4 tsk salt
Choklad ganache
100 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
20 gram smör
Brownies:
Smält choklad och smör i en skål över vattenbad.
Ta bort skålen från vattenbadet och rör ner sockret och vaniljsockret.
Rör sedan ner äggen, ett i taget och rör om bra.
Rör till sist ner vetemjölet och saltet.
Häll i en smord fyrkantig form (ca 20 x 20 cm) och grädda ca. 25 minuter i ca. 165 grader.
Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten när man tar ut den ur ugnen.
Låt kakan svalna i formen.
Chokladganache:
Smält chokladen grädden och smöret i en skål över vattenbad.
Rör ihop ordentligt och låt sedan ganachen svalna i rumstemperatur innan du breder ut den över kakan.
Låt sedan ganachen stelna i kylen, i några timmar eller över natten.
Skär kakan i 16 bitar och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Och nu när jag ser dina bilder vill ha jag brownies igen, just som förra omgången tog slut... Skulle kunna äta brownies varje dag, tror jag aldrig skulle tröttna. ;-)
SvaraRaderaåhhh gud så fina dom är och ser sååå smaskiga ut :)
SvaraRaderaMums, vad gott det ser ut. Det receptet spar jag. Låter jättegott med ganachen ovanpå, och lite grädde och en mandarinbit är aldrig fel.
SvaraRaderaSå gott det ser ut och så fina de blev
SvaraRaderaGOTT! Söt dekoration. :-) Vad sugen jag blev på choklad nu...
SvaraRaderaÄven om jag inte gillar choklad något vidare så beundrar jag verkligen hur snyggt du lagt upp godsakerna och hur perfekt kvadratiska du fått dem att bli :)
SvaraRaderaVet du va! Dom här väntar i kylskåpet på sin ganache.
SvaraRaderaJag bara måste göra dom här... Tack för receptet :)
Så himla fina och vad gott med Brownies. :-)
SvaraRaderaJag bakade sist med blandannat vit choklad i och mandelflan, gott det också :
http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg/fodelsedag-och-harliga-chokladiga-brownies.html
Gud va fina de såg ut!
SvaraRaderaVad gott! Jag tyckte först att det såg ut som nån slags sushi innan jag läste! Haha! Fint!
SvaraRaderaMycket fina godsaker du fixar till. ha en fin dag nu !
SvaraRaderaSer riktigt gott ut! :)
SvaraRaderaTove! Det är bara det som är problemet med Brownies! Dom tar slut för snabbt! ;-)
SvaraRaderaTulipans Bakverk! Tack så mycket!
Erika! Tack! Grädden och mandarinklyftan är pricken på i:et! :-)
Cupcakesfluffan! TAck, tack! :-)
Frida! Tack! Framförallt enkel dekoration! ;-)
Craxyknas! Jag blev också förvånad över hur perfekta dom var att skära fint! :-)
Ancka! Hoppas du tycckte om dom! :-)
Matbloggen! Låter gott med vitchoklad och mandelflarn också! :-)
Viktoria! TAck så mycket! :-)
Sandra! Ha, ha! Chokladsushi! :-)
Janne! Tack, tack!
Jessica! Tack så mycket! :-)
Åh vad sött med mandariner som topping! De ser väldigt fina ut, får nog bli brownies snart ;)
SvaraRadera