söndag 22 augusti 2010

Franks & Hannas förlovningstårtor


I helgen har jag äntligen fått göra tårtor igen efter en liten sommarpaus och det var dessutom extra roliga tårtor att göra eftersom dom var till min lillebror Franks och hans fästmö Hannas förlovningsfester.
Igår hade dom en fest för sina vänner och till den gjorde jag dom här två tårtorna.

Inspiration till tårtan fick vi från dom här fina pappersmuggarna med härligt retromönster, som Hanna köpte till festen. Festen hade dom tänkt hålla på hennes föräldrars sommarstuga men tyvärr förstörde regnet dom planerna så festen fick flytta hem till Hannas föräldrar istället. Det är ju trots allt gästerna som gör festen så jag är säker på att dom hade en trevlig kväll i alla fall.


Jag valde ut tre av färgerna från muggen och förenklade mönstret lite och tur var väl det för det visade sig vara rätt så tidskrävande att göra alla blommorna. :-)


Hanna tittade på mina tidigare tårtor och tyckte bl.a. om doptårtan jag gjorde till lilla Lova så den andra fick bli en liknande i samma färger som tårtan med blommorna.


Idag var det dags för förlovningsfest för familjen och till den blev det två rätt så enkla tårtor eftersom jag jobbade helg så det fanns inte så mycket tid över.
Hanna tyckte också om doptårtan jag gjorde till Viggo så den fick bli en liknande men med blommor istället för knappar.


Vi fotade också det lyckliga paret för ett par dagar sedan så till slut bjuder jag på den överlägset roligaste av bilderna! :-)

Stort Grattis ännu en gång Frank & Hanna!
Vi väntar med spänning på bröllopet! ;-)

11 kommentarer:

 1. Vilka otroligt fina tårtor! Jag gillar färgerna, både på de två första och på den gröna/vita tårtan. Jag tycker du lyckades väldigt bra med mönstret från muggen, supersnyggt!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fina färgkombinationer på jättevackra tårtor!

  SvaraRadera
 3. Jättefina tårtor... vad bra du fick till mönster och färger från pappersmuggarna.

  SvaraRadera
 4. Oj så fina tårtor i härliga färger! Retromönstret är hur fint som helst, och det passar helt bra att vara lite enklare än på muggen.

  SvaraRadera
 5. Vilka jättevackra tårtor. Vad roligt att matcha muggen i mönstret.

  SvaraRadera
 6. Jättefina tårtor! Kul idé, jag tycker de där muggarna är jättesnygga :)

  SvaraRadera
 7. Så fina tårtor, härligt mönster på dom

  SvaraRadera
 8. vad roligt att muggen och tårtan går i samma mönster. :)

  SvaraRadera
 9. Så fina de är!! Kul att du fångat upp en detalj och låtit den återkomma på en av tårtorna, det gillar jag väldigt mycket =)

  SvaraRadera
 10. Supersnygga tårtor som alltid! Fint med mönstret från muggarna :) Måste bara fråga, vad använder du för grön färg? Tyckte den där doptårtan du gjorde tidigare hade så härlig grön färg på knapparna och har själv försökt få till en sån fin nyans men har inte lyckats.

  SvaraRadera
 11. så läckert med retroblommorna! Man kan verkligen få inspiration från mycket!:)

  SvaraRadera