torsdag 19 augusti 2010

Bagels


För ett par dagar sedan var det så äntligen tillräckligt svalt för att baka igen och jag började med att baka några tårtbottnar till helgens tårtor och så blev det bagels, något som jag länge tänkt göra men det har bara inte blivit av.
Jag älskar bagels sedan mitt år i USA men tyvärr finns det ju inga riktiga, goda bagels att köpa här så det blir till att baka egna.
Bagels är ju lite krångliga att baka eftersom man innan man gräddar dom ska koka dom en stund på båda sidorna för att dom ska bli så där härligt sega på ytan, om man nu inte råkar ha tillgång till en ugn med ångfunktion.
Även om det är ganska så tidskrävande är det helt klart värt det.
Det är lite som slår en nybakad bagel med färskost och ett glas apelsinjuice.


Receptet jag använde är från Leilas bok One More Slice och det finns också här för er som inte har boken.

6 kommentarer:

  1. Det är så gott med bagels! Dags att baka sådana igen, känner jag :)

    SvaraRadera
  2. Bagels är ju så gott. Jag brukar också baka det ibland, men tyvärr alldeles för sällan. Jättefina bilder!

    SvaraRadera
  3. Mmm, jag saknar också Amerikanska bagels. Speciellt bagelschipsen!! Supergoda!!
    Dina bagels såg smarriga ut!

    SvaraRadera
  4. Hej,
    vad är Vetemjöl special? Vad använder du för slags mjöl för dina bagels? De såg jättegoda ut, måste testa dem! Dennis i Åbo bakar relativt goda bagels, speciellt om man rostar dem, man kan hitta dem i vissa butiker, men inte är de lika goda som de man får i USA.

    SvaraRadera
  5. Voi tå man sku kuna ita direkt he dy lägger hiii!!! Tå sko ja va tsöna övevikti vi dehää laagi!


    //Jaana

    SvaraRadera