torsdag 29 oktober 2015

Ellis 7-årskalasI september firade vi vår dotter Ellis 7-årsdag med ett riktigt hundkalas. 
Det visade sig vara ganska svårt att modellera hundar som liknar en viss ras så det blev nog sist och slutligen två blandrashundar som fick pryda tårtan. 


Den ena av dom har nog i alla fall lyckats kamma hem ett första pris på en hundutställning! :-)
Den verkar nog trots allt bry sig mera om dom stora hundbenen och hundmaten i skålen än rosetten. 


Att ställa till kalas är helt klart det bästa jag vet och flickorna är minst lika ivriga när vi börjar planera och fundera på allt ifrån inbjudningar till vad vi ska bjuda på. För det mesta så försöker vi få allt ifrån inbjudningarna till maten att följa samma tema och den här gången blev det inbjudningar i form av prisrosetter som hundarna får på hundutställning.
Ellis favoritfärg är ljusblå men vi hittade tyvärr inget ljusblått papper när vi gjorde inbjudningarna så det fick bli en mörkare variant på blått. 


Eftersom vi inte hittade några passande fat och servetter med hundmotiv så valde vi att göra våra egna genom att trycka ett tassavtryck på servetterna och över hela duken. 
Ellis gäster var mycket förtjusta i speciellt duken och funderade på om det faktiskt varit en riktig hund på bordet. :-)


 På ett hundkalas bjuds det ju såklart på hundmat så vi bakade kakor formade som hundben och valde snacks som till utseendet påminde om riktig hundmat.


Allt serverades sedan i rostfria skålar som påminde om riktiga hundmatskålar.


Lite cupcakes ville Elli också bjuda på och dom blev enkelt dekorerade med ett tassavtryck i mindre modell.

Elli var jättenöjd med sitt hundkalas och trodde knappt sina ögon när det plötsligt dök upp två riktiga hundar på vår gård. Det visade sig att två av min och makens underbara kollegor bestämt sig för att komma och överraska Elli tillsammans med sina hundar. Inget hundkalas utan hundar tyckte dom och gissa om dom blev uppskattade! 
Tusen tack ännu en gång Minna & Pernilla! Ni är guld värda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar