tisdag 20 oktober 2015

Sommarens Bröllopstårtor

Nu har det gått ca. 6 månader sedan jag startade mitt företag och jag har hunnit baka en hel del tårtor.
Under sommarmånaderna jobbade jag en hel del på mitt vanliga jobb som kock och valde därför att ha ledigt tillsammans med familjen resten av tiden.
Några bröllopstårtor bakade jag i alla fall och nu tänkte jag börja med att visa er lite bilder på dom.


Först ut i maj var den här tårtan till Sofia och Matti. Dom ville gärna ha en liknande tårta jag gjort tidigare t.ex. den här, men med lite grönt inslag för att matcha resten av dukningen.


Veckan efter gifte sig Amanda och Frank och dom ville ha en väldigt enkel tårta som endast var täckt med smörkräm och ingen sugarpaste. Jag fick ett par bilder på tårtor som dom tyckte om och det som dom hade gemensamt var att alla var lite "slarvigt" täckta för  att få en rustik stil på tårtan.
Man kan ju kanske tro att det skulle vara rätt så enkelt att få till en lite slarvig yta men eftersom jag är van att försöka få smörkrämen så slät som möjligt innan jag täcker tårtan med sugarpaste var det en riktig utmaning. Det svåraste var helt klart att bestämma sig för när den var klar.
Bruden fixade själv blommor som matchade brudbuketten så när jag fotade tårtan innan leverans använde jag bara ett par blommor och kvistar jag hade hemma. 
Amanda skickade ett par bilder till mig så jag fick se hur den blev och den blev verkligen jättefin och matchade både dukningen och bruden perfekt. (Ska kolla med henne om jag får lov att dela med mig av dom bilderna så får ni i såna fall se dom i ett skilt inlägg om tårtan i ett senare skede.)


I juni gifte sig min kusin Ida-Maria med sin Ronnie och dom ville gärna ha en trevånings tårta täckt med sugarpaste. Istället för blommor gjorda i flowerpaste ville dom gärna ha samma sorts rosor som i Ida-Marias bukett. Jag har länge velat testa att göra en bröllopstårta med äkta rosor så jag blev riktigt glad att dom ville ha just en sådan. 


Sommarens sista bröllopstårta var den här som jag gjorde till Charlottas och Janis bröllop i juli.
Charlotta ville gärna ha en trevåningstårta i rosa och vitt med lite olika dekorationer på dom olika lagren. Efter att vi mailat bilder på lite olika tårtor fram och tillbaka bestämde vi oss för den här designen. Det översta lagret blev vitt med bara ett sidenband och en stor rosa blomma gjord i flowerpaste som dekoration. Mellanlagret fick ett rutmönster med pärlor och nedersta lagret täckte jag med rosa rosblad gjorda i flowerpaste.
Den här tårtan var verkligen jätterolig att göra och jag hoppas jag får chansen att göra flera liknande tårtor framöver.

Jag ska försöka skriva enskilda inlägg om alla tårtorna med lite flera bilder så småningom men jag har jättemånga andra tårtor att blogga om ännu så det kan ta sin tid.

Är det nu så att ni planerar bröllop och tycker om någon av dom här tårtorna, 
någon av mina tidigare bröllopstårtor eller har en egen idé om hur just er drömtårta skulle se ut får ni jättegärna ta kontakt så funderar vi tillsammans ut den perfekta lösningen för just er.1 kommentar: