måndag 26 april 2010

Arons skotertårta


Igår fyllde Aron år och han hade redan för länge sedan önskat sig en skotertårta till sin födelsedag. Nu är ju skotersäsongen över för i år men som tur är spelar det ju ingen roll i tårtvärlden så självklart fick han vad han ville ha.

Eftersom vårsolen redan smält all snö så kom vi överens om att göra tårtan lite vårinspirerad med bara pyttelite snö kvar under skotern och lite gräs och blommor istället.
Skotern var inte det lättaste att modellera så jag fick lämna bort en del små detaljer och göra lite ändringar i designen för att hinna få den klar men för mig som inte alls förstår mig på skotrar var det ju bara att ta bort lite detaljer här och där. Är inte helt säker på att den skulle fungera i verkligheten efter mina små ändringar men i det här sammanhanget spelar ju det ingen roll... ;-)

Grattis på födelsedagen Aron!

Ljusa bottnar

Jordgubbsmousse
Vaniljmousse

Täckt i hemgjord sp
Dekorationer i mmf

Tårtbricka från Siluett of Sweden

12 kommentarer:

 1. Guuuud så läcker.. och du är helt magiskt duktig på att modellera.. Jag börjar ha väldans panik över mina tårtfigurer som jag försöker knåpa ihop. Endast 4 veckor kvar och jag vettte tusan hur jag ska klara av det :( men men knåpar vidare jag*s*

  Men skotern var väldigt på pricken tycker jag ;)

  Jättefin tårta!

  Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Åh vad du är skicklig på att modellera! Den var ju jättefin!

  SvaraRadera
 3. Gillar idén med den nästan helt bortsmälta snön i kombination med att våren blommar ut =)

  SvaraRadera
 4. Tårtan är ju helt fantastisk!!! Finner inte ord när jag ser på dina tårtor.. Du är otroligt duktig!! Önskar jag kunde en 1/10 del av det du kan!! Men att göra tårtor är inte min styrka... :O(

  SvaraRadera
 5. Ojoj så fin skoter - vet inte heller mycket om såna men jag tycker den ser perfekt ut. :-) Och gillar också idén med snön och vårblommorna!

  SvaraRadera
 6. men wow! du är superduktig på att modellera skotrar, den blev ju jättefin :):)

  SvaraRadera
 7. Tack så mycket för alla snälla kommentarer! :-)

  Stina! Knåpa vidare du bara, det kommer att gå hur bra som helst! :-)

  Milla! Du kanske inte bakar tårtor men däremot massor av smarriga bröd! Där har jag massor att lära mig så jag kommer att hälsa på i din blogg ofta i framtiden... Väntar på att min första surdeg ska bli klar som bäst... Imorgon blir det premiärbak! :-)

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga tårtor du gör. Följer din blogg med spänning. :-)
  Hur gör du loggan på skotern? Den är ju så liten och ändå så perfekt. Fattar inte att du får till det. Jättesnyggt är det.
  Vilka verktyg anväder du oftast när du modellerar?
  Kram Erika

  SvaraRadera
 9. Erika!
  Loggan är en helt perfekt kopia av Skii-doos logga eftersom jag helt enkelt fuskade och printade ut den och klistrade fast den med äggvita.. :-) Givetvis talade jag om för dom som beställt tårtan att dom skulle pilla bort den om dom tänkte äta upp skotern! :-)
  Jag hade först tänkt måla den men tiden rann iväg lite väl hastigt så det fick bli en enkel lösning.
  Om man vill få den perfekt och ätbar så kan man gå till ett ställe som printar tårtoblat av foton och be dom printa ut en med ätbart bläck, eller så kan man ju om man har tid måla loggan med ätbara pennor på rispapper och sedan klippa ut! Det var så jag hade tänkt göra men det blev som sagt lite ont om tid så det fick bli en nödlösning... :-)

  Jag har ett liknande set med modelleringsverktyg som det här, http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=1736, som jag alltid använder när jag modellerar...
  Hittade inte det jag har... Dom kanske inte säljer det längre...

  SvaraRadera
 10. Tack för ditt svar. Jag ska försöka hitta rispapper och köpa pennor med ätbar färg, så kanske jag också kan lyckas. :-)
  Kram Erika

  SvaraRadera
 11. Erika! Rispapper borde finnas i hyllan med asiatisk mat i mataffären! :-)
  Lycka till!

  SvaraRadera