söndag 30 januari 2011

Kent Agent tårta

Javisst var det precis som Lena gissade Kent Agent som jag modellerat till dagens tårta till min härliga systerson Leo.
Borta bra men hemligt bäst! :-)

Förra året ville Leo ha en dinosaurie tårta och när jag frågade honom för några veckor sedan vilken slags tårta han ville ha i år svarade han utan tvekan Kent Agent.
Jag hade aldrig sett Kent Agent så jag blev tvungen att titta på barnprogram i smyg på kvällarna efter att vi lagt töserna, för att få inspiration till tårtan. ;-)
Det visade sig att Kent Agent är en riktigt kul typ så vi kommer nog troligen att fortsätta följa hand äventyr här hemma hos oss också.

I ett av dom första avsnitten jag såg försökte Kent hitta någon som lämnade ett spår av bananskal efter sig och även om jag bara hann se ett par avsnitt och aldrig hann se om Kent Agent fångade bananätaren vet jag nu vem det är eftersom Leo berättade att det var Härmapan, som kan förvandla sig till vem som helst.

Den som sett Kent Agent vet att han kör runt på sin lilla röda moped genom hela Sverige på sina uppdrag och genast jag såg hans moped bestämde jag mig för att försöka mig på att modellera en sådan.
Det visade sig vara en riktig utmaning även om det blev en rejält förenklad variant av den.
Leo tyckte den var jättefin och stod länge och beundrade den och när jag sa att den kanske inte ser exakt likadan ut som den riktiga svarade han utan att tveka:

-Jo, det gör den, med svarta kablar och allt.
Sedan tittade han lite närmare på däcken och konstaterade:
-Men dom här ser inte ut som Kents!

Där fick jag för att jag tänkte att ingen tittar på däcken i alla fall och gjorde en snabb variant av fälgar med min blomutstickare! ;-)

Ljusa bottnar

Jordgubbsmousse
Vaniljmousse

Täckt i hemgjord sp
Dekorationer i mmf

Tårtbricka från Siluett of SwedenStort Grattis ännu en gång Leo!


15 kommentarer:

 1. Snygg tårta=) Gillar bananskalen som ligger lite här o var. Har inte sett Kent agent precis, men känner igen namnet.
  Mopeden blev bra, fint modellerat!!! =)

  SvaraRadera
 2. Vad fin den blev! Har aldrig sett Kent Agent, men modelleringarna är väldigt snygga!

  SvaraRadera
 3. Snyggt jobbat! Vet inte vem han är men tårtan är ju superfin! Hur har du gjort för att få Kent och mopeden att stå upp utan att välta? Jag tycker det är lite problematiskt ibland när man gör höga smala figurer.

  SvaraRadera
 4. Riktigt fin tårta fast jag inte kunde gissa vem det var ;-)

  SvaraRadera
 5. Jättefin tårta. Roligt med de små bananskalen och historian kring tårtan var kul att läsa :) La också märke till fälgarna innan jag ens läste det ;) Tyckte dom var fina. Aldrig sett de programmet men lyckas tror jag nog du har :)

  SvaraRadera
 6. Oj så fin och välgjord tårta! Har aldrig sett eller hört talas om Kent Agent förut så har ingen aning om hur han borde se ut men han verkar ju vara en trevlig typ. :-)

  SvaraRadera
 7. Haha den är ju helt ljuvlig! Så många snygga detaljer, blir ju helt klart glad av att se den :) (har dock ingen aning om vem kent agent är)

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig tårta! Snyggt modellerat som vanligt.

  SvaraRadera
 9. jättefin tårta, har heller ingen aning om vem Kent Agent är, min son är nog för lite för det barnprogrammet

  SvaraRadera
 10. hej, jag brukar vara här inne och kolla in alla dina fina tårtor. Den här figuren hade jag aldrig sett så jag gjorde som du och kollade in honom på svt play. Å Leo kunde inte bli ngt annat än nöjd. Kanonfin!

  SvaraRadera
 11. Vilken rolig tårta! :) Allt ser så perfekt ut!

  SvaraRadera
 12. Du gör fantastiska tårtor. Altid rolit att kika in!

  SvaraRadera
 13. herregud människa du är ju helt makalös. Jag är helt stum. Den är helt otrolig. Du har fått till allt perfekt. Jag är så imponerad.

  SvaraRadera
 14. Tusen tack för alla era snälla kommentarer! :-)

  Maria! Jag modellerar ofta höga figurer i flera omgångar och låter dom torka lite mellan varven. Sedan använder jag spagetti som ryggrad för att göra figurerna stabilare.
  I däcket tryckte jag också in lite spagetti som jag sedan tryckte ner i tårtan så att den stod stabilt! :-)

  SvaraRadera