torsdag 13 oktober 2011

Ellis Bu & Bä tårta

För ett tag sedan firade vi vår dotter Ellis och min gemensamma födelsedag och eftersom hon fyllde tre betyder det att min vårdledighet nu är slut och jag har börjar jobba heltid igen. Jag stortrivs på jobbet och töserna stortrivs på dagis och den enda nackdelen är att jag inte kommer att ha tid att baka lika mycket som tidigare, så bloggen kommer tyvärr inte att uppdateras så ofta.

Elli tycker om böckerna om Bu och Bä och eftersom jag länge velat göra en tårta med dom söta fåren på bestämde vi oss för en sådan tårta. Ni som läst böckerna om Bu och Bä ser att jag inspirerats av boken om Bu och Bä i skogen eftersom jag helt enkelt tyckte den skulle passa bäst till ett höstkalas.

Om ni läst den boken vet ni också hur rädd Bu är för myrorna och nu vill det sig inte bättre än att Bu och Bä har slagit sig ner på picknick precis bredvid en myrstack och det räcker inte länge förrän myrorna vill få en smakbit av dom smarriga smörgåsarna som Bu och Bä packat upp ur sin ryggsäck...

Stackars Bu blir så rädd när han ser alla myrorna i rad att han välter sin korg med blåbär och sedan blir han alldeles stel av skräck, medan myrorna lugnt marscherar vidare ända upp på hans smörgås.

Bä lägger däremot inte ens märke till myrorna eftersom hon är fullt upptagen med att mumsa i sig av dom saftiga röda bären, som hon plockat.

Som så många gånger förr valde jag att täcka tårtan med vit sp och sedan ha en grön cirkel, som föreställer gräs, uppe på tårtan. Runt kanterna spritsade jag sedan grön smörkräm med min grästyll och dekorerade sedan med lite färglada löv och svampar.

Ljusa bottnar

Jorggubbs-Rabarbermousse
Vaniljmousse

Täckt i hemgjord sp
Dekorationer i mmf

Tårtbricka från Siluett of Sweden

14 kommentarer:

 1. Hihi, så roligt att få en liten historia på köpet =) Tårtan är underbar med alla små fina detaljer!

  SvaraRadera
 2. Jättefin tårta med finurliga detaljer, så uttänkt och välgjord! Lycka till med heltidsjobbandet och hoppas du ändå hinner med någon tårta nu och då! :)

  SvaraRadera
 3. Jättefin tårta med alla detaljerna och historien bakom :)

  SvaraRadera
 4. wow superfin tårta : ) ett konstverk : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 5. Fantastisk tårta! Vilka detaljer!! Amazing :O

  SvaraRadera
 6. Nej men jösses vad du är duktig! Jag blir så imponerad av er som kan få till tårtor på det här sättet - jag är inte tillräckligt duktig på detaljer (eller kreativ nog) för sådant... Helt otrolig tårta, jag ÄLSKAR den!

  SvaraRadera
 7. Herregud! Så himla duktigt du är, värsta konstverken!

  Kram Malin I Glommen

  SvaraRadera
 8. Ojjj..jisses vilken tårta.. vilka detaljer.. Bä var för söt med sin röda mun. Du har verkligen fått till allt. Som en hel berättelse på en tårta..

  SvaraRadera
 9. Fantastisk tårta!! Så charmig med en tydlig handling.

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Jag har fått beställning på tårtor och båda personerna har länkat till din Viggo traktor.... Jag undrar om du hade kunnat ge mig en beskrivning på den då jag verkligen har panik nu när de vill ha nätets finaste fondant traktor!
  Inte en chans jag kan leva upp till deras önskemål om du inte vill hjälpa mig :)
  Du får gärna maila mig på emiliegrese@gmail.com
  Tack!
  Mvh Emilie

  SvaraRadera
 11. Söt tårta, du gör verkligen fina tårtor!

  SvaraRadera
 12. Så fantastiskt söta fåren blev!! Och fyllningen lät hur god som helst :)

  SvaraRadera