fredag 24 december 2010

God Jul & Gott Nytt År!

Det här pepparkakshuset gjorde jag redan för ett par veckor sedan med dom fina formarna från Iloleipuri men eftersom jag har jobbat en hel del nu innan jul har inte hunnit blogga om det.
Nu får det istället bli min julhälsning till alla er läsare.


Formarna var suveräna och det gick riktigt snabbt att baka alla delarna till huset.
Dekoreringen och monteringen tog däremot sin lilla tid men det var ju också den roligaste delen så det fick ta den tid det tog. :-)
Jag började med att spritsa runt fönstrena och sedan täckte jag väggarna med kristyr på samma sätt som man kan göra med småkakor, d.v.s. genom att först spritsa runt kanten och låta det stelna och sedan fylla det med tunnare kristyr.


Taket valde jag att täcka med små cirklar av mmf för att få det att likna ett gammaldags tak och högst uppe på taket fäste jag en guldfärgad stjärna för att höja julstämningen lite. Som ni ser fick också ett par av mina frostade granar plats och en liten dörrkrans på dörren måste man ju nästan ha till julen så såklart fick Muminhuset också en.


Julgodistillverkningen ser jag ofta fram emot i flera månader innan det äntligen blir dags att börja men som jag skrev har jag jobbar en hel del dom senaste veckorna så tyvärr hann jag inte med alla sorter jag hade tänkt men ett par olika sorter blev det i alla fall, bl.a. dom här Hallongelégodisen som jag hittade receptet på här inne hos superduktiga Helena.


Jag valde att göra hjärtan och blommor och dom blev verkligen jättefina. Jag kommer garanterat att göra dom här igen och dessutom tänker jag helt klart att testa andra smaker.


Sedan hann jag också med lite Apelsinkola enligt ett recept som jag hittade här och dom blev verkligen supergoda.

Att sedan doppa dom i choklad gjorde dom ju inte precis sämre. Som hemgjord Dumlegodis! :-)


Jag försökte mig också på lite grön marmelad eftersom min man älskar Gröna kulor men resultatet blev inte riktigt bra så jag får experimentera lite med det receptet ännu innan jag är nöjd.
Chokladkola enligt det här receptet blev det också och till slut packade vi in lite av alla sorter i en ask, som är allt annat än vacker men det är ju innehållet som räknas! :-)
Asken tog vi med oss till våra goda vänner för att önska dom en God Jul.

Till sist vill jag också passa på att önska er alla mina läsare en riktigt

God Jul
&
Gott Nytt År!

11 kommentarer:

  1. Tack, detsamma! God jul och gott nytt år på dig! Pepparkakshuset är jättefint =)

    SvaraRadera
  2. Vilket snyggt pepparkakshus och God Jul

    SvaraRadera
  3. Var ute på nätet för att leta inspiration till sonens tvåårskalas och förhoppningsvis en racerbilstårta och hamnade hos dig. Måste bara få säga att dina skapelser är helt enastående och likaså är fotona härligt inspirerande. God fortsättning och hit kommer jag ofta igen! Kram från Mimmi

    SvaraRadera
  4. Så himla fint pepparkakshus!!! Tycker asken med det hemmagjorda godiset var superfin, så snyggt med ett "fönster".
    Tack för receptet på gelégodiset, känns som ett kul recept nu när man gjort sju sorters julgodis som alla består av choklad i stort sett... :)

    SvaraRadera
  5. Gud så fint! :) Du är så duktig!! Tänkte höra vart du har köpt bokstavsutstickaren som är på tårtorna johannes och tvillingtårtan nyss? :) Så fina! /Frida hemmapaflodvagenfyra.blogg.se

    SvaraRadera
  6. Tack för alla snälla kommentarer! God fortsättning till er alla också! :-)

    Frida!
    Det är dom här utstickarna jag använder http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=2770
    men jag köpte dom betydligt billigare på ebay! :-)

    SvaraRadera
  7. God fortsättning och ett gott nytt år!

    SvaraRadera
  8. Gott nytt år till dig! Pepparkakshuset är superfint och godisarna ser jättegoda ut! :-)

    SvaraRadera