måndag 23 november 2009

Smått & Gott


För tillfället jobbar jag rätt så mycket så tyvärr finns det inte så mycket tid till tårtbakande... :-(
Istället pysslar töserna och jag med lite smått & gott så ofta vi hinner.
Jag har länge tänkt göra egna chokladpraliner och idag blev det äntligen av. Tyvärr äger jag inga riktiga pralinformar så jag använde Ikeas istärningsform i silikon och det fungerade utmärkt att gjuta chokladpralinsskal i!
Dessutom var dom jättelätta att få ut ur formen eftersom det är så flexibel.
Nästa gång tänker jag temperera chokladen så att pralinerna blir sådär härligt glansiga men idag skippade jag det eftersom jag inte visste om formen skulle fungera...

Jag älskar verkligen Åre Chokladfabriks Lingontryffel täckt i mörk choklad så idag blev det ett försök till en liknande pralin.
Mums, så goda dom blev. Dom förvann i ett nafs så nu får jag så lov att fixa mera till helgens kalas. En annan favorit bland Åre Chokladfabriks praliner är Blåbärstryffel med Vitchokladtäcke så jag tror bestämt att det blir morgondagens projekt! :-)

Vi hann också med att baka en hel hög Ingefärskakor som vi ska bjuda på till helgen när vi firar min mans födelsedag.Sedan har jag också modellerat en liten baby till en doptårta jag ska göra i helgen men den får ni allt vänta några dagar på att få se... ;-)

5 kommentarer:

 1. Vad roligt att se dina praliner, har nu i några veckor också planerat göra egna för första gången (undrar när det sen blir av...;))? Men till julen borde man ju nog åstadkomma några hemgjorda praliner :)

  SvaraRadera
 2. Ser jättegott ut! Är nyfiken på hur du gjort chokladpralinerna, har länge velat testa men inte kommit mig för!

  SvaraRadera
 3. Åh vad bra att veta att det funkar på såna istärningsformar, funderade också på det!

  SvaraRadera
 4. Så smart av dej att testa i iskubsformar! De blev ju jättefina och jag blir himla sugen att sätta igång med praliner igen :)!

  SvaraRadera
 5. Tove!
  Du hinner bra ännu innan jul! :-)

  Lena!
  Jag är en glad amatör på praliner så kolla t.ex. på www.chokladsajten.com så får du massor av bra tips!

  Paulina & Sandra!

  Man tager vad man haver! ;-)
  Kan bara tillägga att det inte är någon idé att temperera chokladen om man gör praliner i Ikeas iskubsformar eftersom dom inte har en helt slät yta utan är pyttelite "skrovliga" så pralinerna får en matt yta fastän man tempererar den. :-(

  SvaraRadera