tisdag 8 maj 2012

Felix BamsetårtaFör ett par veckor sedan fyllde tösernas småkusin Felix 5 år och han ville gärna ha en tårta med Bamse som sitter lutad mot en stor burk Dunderhonung. 
Bamse visade sig vara lite svår att modellera eftersom han är en tecknad seriefigur så det är svårt att hitta några tredimensionella bilder av honom och med hjälp av tvådimensionella bilder är det mycket svårare att få till dom rätta proportionerna på Bamses huvud. Jag hittade en del andra Bamsetårtor när jag googlade om med hjälp av dom bilderna var det sedan lite lättare att modellera Bamses huvud.

Förutom den stora burken Dunderhonung som Felix gärna ville ha på tårtan valde jag att göra en liten burk som Bamse smakat en liten klick ur för att sedan vara tillräckligt stark för att öppna locket på den stora. 
Efter att jag modellerat klart konstaterade jag att Bamse blivit lite mörkare än han brukar vara men vi konstaterade med Felix pappa att han säkert precis kommit tillbaka från säsongsjobbet i Bamseklubben där han fått lite mera färg. ;-)

Jag valde att avsluta tårtan men en kant av smörkrämsgräs och några blå blommor tyckte jag passade bra nu våren äntligen är här.

Ljusa bottnar

Jordgubbsmousse
Vaniljmousse

Täckt i hemgjord sp
 Dekorationer i mmf
Tårtbricka från Siluett of Sweden6 kommentarer:

 1. Jättesöt tårta! Bamse är väldigt lyckad, jag har ännu aldrig vågat mig på att modellera honom trots att jag gjort en del Bamsetårtor. Härligt med honungsburken som fallit omkull också. :)

  SvaraRadera
 2. Han blev ju jättefin! Härliga färgkombinationer med den vita botten, det gröna gräset och den röda texten!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina tårtor du har här! Jättefina!

  SvaraRadera
 4. Otroligt söt! Bamse blev riktigt charmig

  SvaraRadera