tisdag 25 januari 2011

Emils Emiltårta

I helgen firades lille Emils 1-årsdag och vad passade väl bättre då än just en Emiltårta.
Emils mamma tyckte om den förra Emiltårtan som jag gjorde till Arvid men gav mig fria händer att bestämma vad Emil skulle göra på den här tårtan.

Hon tipsade mig om att hennes Emil tycker om att plocka veden i vedkorgen hemma så jag bestämde mig ganska snabbt att göra en Emil som sitter i snickerboa och täljer en trägubbe.


Medan töserna och jag bara drömmer om soliga varma dagar när vi får gå barfota och njuta har Emil tydligen redan hunnit kasta skorna och få lite smutsiga tår och knän... ;-)

Ljusa bottnar

Hallonmousse
Vaniljmousse

Täckt i hemgjord sp
Dekorationer i mmf
Dekorkant i smörkräm

Tårtbricka från Siluett of Sweden


Grattis på 1-årsdagen Emil!

11 kommentarer:

  1. vilken härlig emiltårta, så fin

    SvaraRadera
  2. Jättesöt Emil! Kul med så mycket detaljer.

    SvaraRadera
  3. Så fin tårta! Emil blev ju bara så söt! Speciellt med smutsiga fötter och ben :-)

    SvaraRadera
  4. Jättefin tårta! Gillar verkligen de små detaljerna som smutsig på fötterna och dessa trädockorna :)

    SvaraRadera
  5. Fantastiskt fin, du är verkligen jätteduktig på att modellera!

    SvaraRadera
  6. Den är superfin!! Är så härligt när man ser alla detaljer, det är fantastiskt att du kommer på sånt som smuts på knäna och så tycker jag! :)

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig tårta. Emil är jättefin!

    SvaraRadera
  8. Emil blev såå bra. Underbara detaljer. Som knapparna i tröjan, smutsen på benen, slagen på byxorna och tröjan. Gillade den bruna spritsade kanten. perfekt. Men hur sjutton får du så raka och fina kanter på dina tårtor?

    SvaraRadera
  9. Tack, tack snälla ni för era kommentarer! :-)
    Som ni kanske märkt är det just dom små detaljerna som jag älskar att modellera så det är ju extra kul att ni tycker om dom! :-)

    Carola! Det gäller att vara noggrann när man spacklar tårtan.... Jag spacklar oftast men Swiss meringue buttercream eller smörkräm och det gäller att försöka få det så slätt som möjligt... Då får tårtan automatiskt släta kanter! :-)

    SvaraRadera