lördag 5 december 2015

Iduns Mumintårta


Idag har jag bakat den här tårtan till Iduns 3-årskalas. Det var ett tag sedan som jag modellerat något med riktigt små detaljer så det var ett riktigt roligt uppdrag.


Idun ville väldigt gärna ha både Mumintrollet och, kanske lite otippat, Mårran på sin tårta. 
Jag tror inte det finns många barn som inte varit rädda för Mårran  men Idun verkar inte vara den lättskrämda typen. 
Efter att ha kollat lite Muminklipp på Youtube fastande jag för det här klippet från avsnittet Kappsäcken.


Mumintrollen får ju besök av Tofslan och Vifslan och med sig har dom ju en Kappsäck som innehåller något som egentligen tillhör Mårran. 
Mårran kommer för att hämta sin skatt och skrämmer slag på alla i Muminhuset och för säkerhets skull beväpnar dom sig med bl.a. Muminmammans kavel sig när det blir dags att övertala Mårran att lämna dom ifred
Allt Mårran nuddar vid fryser till is och tyvärr blir också Muminmammas rosbuske alldeles frostig.Till slut lyckas Muminmamman övertyga Mårran att byta sin kappsäck till något ur hennes handväska istället. Efter att hon erbjudit Mårran allt från sin spegel till smycken av olika slag, utan att hon blir nöjd, får Mårran själv titta efter i väskan för att se om det finns något hon vill ha.
 Mårran blir genast förtjust i den hjärtformade snäckan som Mumintrollet fått av Snorkfröken. Hon får den i utbyte mot att hon lovar att aldrig komma tillbaka och går lyckligt leende därfifrån.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar